Amerika Birleşik Devletleri Deniz Komandosu'nda daha önceki asker olan ve El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i öldürdüğünü iddia eden Robert J. O'Neill, Amerika Birleşik Devletlerinin Teksas eyaletinde nezaretine alındı.

The New York Post'un aktardığına göre, 47 yaşındaki O'Neill, 23 Ağustos Çarşamba günü Frisco'da nezaretine alındı. O'Neill'ın vücutsal hasar vermek ve kamusal alanda ayyaşlık ve huzuru bozma iddiasıyla nezaretine alındığı bildirildi. Frisco polisi, vakayla alakalı ayrıntılı bilgi paylaşmazken, daha önceki asker 3 bin 500 dolar kefaletle aynı gün hür kaldı.

Brezilya'da Evsizlerin Kaldığı Otelden Yangın Faciası: 10 Kişi Öldü Brezilya'da Evsizlerin Kaldığı Otelden Yangın Faciası: 10 Kişi Öldü

ABD İDDİAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

O'Neill, yerel bir sigara salonunda bir podcast sürüklemek üzere Frisco'da bulunuyordu. Daha Önceki asker, The New York Post'un mevzuyla alakalı suallerine cevap vermedi. O'Neill, 2016 senesinde de Montana'da içkili bir biçimde vasıta kullandığı mazeretiyle nezaretine alınmış, savcılık daha sonra soruşturma için takipsizlik kararı vermişti.

Amerika Birleşik Devletleri ordusuna bağlı "SEAL Ekip 6"nın bir azası olan daha önceki asker Robert J. O'Neill, 2011 senesinde yapılan saklı işlem sırasında El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i öldürenin kendisi olduğunu iddia etmiş, bu öyküyü sonrasında 2017 senesinde yayınladığı "The Operator" adlı anı kitabında anlatmıştı. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ise şimdiye kadar bu iddiayı doğrulayan ya da reddeden rastgele bir açıklama yapmadı.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi