Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütünü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlarından yargılanan Akış'ın, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in başkan vekili olarak görevlendirildiği ifade edildi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

"PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden sıklıkla çağrı amaçlı provokatif paylaşımların yapıldığı, örgütün talimatları doğrultusunda ilimiz başta olmak üzere ülke genelinde kanunsuz eyleme dönüşen basın açıklamaları gibi birçok faaliyetlerin gerçekleştiği, belirtilen faaliyetlerle halkın başlatılan eylemlere katılımını arttırıp kaybedilen halk desteğinin yeniden kazanılmak suretiyle eylemselliğin tabana yayılmasının amaçlandığı ve yapılan legal görünümlü etkinlikler aracılığıyla kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya kalmayı bir tercih olarak kullanmak suretiyle örgütün şehir alanında varlığını gösterme taktiğinin şehirde yaşayan vatandaşlar üzerinde uygulamaya çalışıldığı görülmektedir."

Bu nedenlerle Bingöl il sınırları içinde 5 Haziran saat 00.01'den 11 Haziran 23.59'a kadar her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, araç konvoyu, miting gibi etkinliklerin yasaklandığı belirtildi. Yasağın, kamu düzeninin korunması, milli güvenlik ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla alındığı ifade edildi.

Yasağa göre, ilçelerden veya çevre illerden Bingöl'e giriş ve çıkışlar da kontrol altına alınacak ve kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel kişilerin girişlerine izin verilmeyecek. Valilik, resmi bayram, anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri ve bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlı toplantılar gibi etkinliklerin yasak kapsamında olmadığını belirtti.

Kaynak: BirGün