Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu

Bircan Yıldırım Asılsız Haber Yayma Suçundan Gözaltına Alındı

Türkiye'de yayın yapan Bircan Yıldırım, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Yıldırım, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu arasında anlaşma olduğunu iddia ederek, "1 milyon Filistinli'nin Türk vatandaşı olacağı" yönünde gerçek dışı bir haber paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiayı yalanlamış ve "2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması" haberinin tamamen uydurma olduğunu bildirmişti.

Yayıncı Bircan Yıldırım'ın gözaltına alınması, halkı yanıltıcı bilgi ve asılsız haberlerin ciddiyetle ele alındığını göstermektedir. Bu tür yanıltıcı bilgilerin toplumda kafa karışıklığına ve güvensizliğe neden olabileceği ve bu tür durumların hukuki sonuçları olabileceği vurgulanmaktadır. Haber ve bilgi paylaşımının doğruluk ve güvenilirlik ilkelerine dayalı olması, kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.(Karar)

Editör: Haber Merkezi