Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, negatif bir seyir izleyerek günü düşüşle tamamladı. Endeks, %1,05 değer kaybıyla 8.945,80 puandan kapanış yaptı. Önceki kapanışa göre 95,07 puan azalırken, toplam işlem hacmi 87,9 milyar lira oldu.

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyon Tahminlerin Üzerinde TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyon Tahminlerin Üzerinde

Bankacılık endeksi %0,94, holding endeksi ise %2,40 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %2,97 ile spor sektörü olurken, en çok kaybettiren ise %4,41 ile kimya petrol plastik sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini öngörülenden daha geç indirmeye başlayabileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün yurt dışında Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözleri piyasaların odağına yerleşti.

Yarın yurt içinde TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru, haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Almanya'da hizmet sektörü PMI, ABD'de ise haftalık işsizlik başvuruları ve dış ticaret dengesi verileri izlenecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 ve 8.800 seviyelerinin destek, 9.000 ve 9.100 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtildi.

Kaynak: anadolu ajansı