Bitcoin'in fiyatı 51 bin doların üzerine çıkarken, piyasa değerinin de 1 trilyon doları aşması, kripto para piyasasında önemli bir dönemeç olarak kaydedildi. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 2,7 artarak 1 trilyon 930 milyar doların üzerine çıktı.

Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı

Bitcoin'in fiyatındaki bu artış, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin artmasıyla destekleniyor. Bu fonlara olan ilginin yanı sıra, büyük merkez bankalarının daha destekleyici bir para politikasına yönelme beklentileri de Bitcoin'in değer kazanmasını sağlıyor.

Bugün itibarıyla 51 bin 493 dolardan işlem gören Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana en yüksek değerine ulaşmış oldu.

Ayrıca, Bitcoin'in haftalık değer kazancı da yüzde 20'yi aştı. Ekim 2023'ten bu yana yüzde 80'den fazla değer kazanan Bitcoin'in piyasa değeri de 1 trilyon doların üzerine çıkmış durumda.

Analistler, nisan ayında gerçekleşecek olan ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma sürecinin fiyatı desteklediğini, ancak yaklaşık 4 aydır devam eden yükselişin ardından bir duraklama dönemine girilebileceğine dikkat çekiyorlar.

Ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) başvurularını onaylaması ve geçen hafta bu fonlara 1,1 milyar dolarlık yatırım yapılması da piyasada olumlu bir hava yaratmış durumda.

Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 2,4 değer kazanarak 2 bin 747 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Kaynak: birgün