Bitlis Merkezli 9 İlde Gerçekleştirilen "Kahramanlar" Operasyonunda 88 Terör Şüphelisi Gözaltına Alındı

Bitlis merkezli 9 ilde gerçekleştirilen "Kahramanlar" operasyonları kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, terör örgütü ile ilişkilendirilen 88 şüpheli güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların Bitlis merkezli olmak üzere toplam 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirtti. Operasyonların hedefinde, bölücü terör örgütüne üye olma, yardım-yataklık etme ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler bulunuyordu.

Açıklamaya göre, operasyonlarda yapılan aramalarda 5 adet AK-47 tüfek, 7 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında 113 adrese yönelik gerçekleştirilen müdahalelerde, Bitlis Valiliği ve Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı işbirliğiyle hareket edildi.

Şırnak'ta gelin arabasıyla sel sularında ilerlediler Şırnak'ta gelin arabasıyla sel sularında ilerlediler

Bakan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz."(karar)

Editör: Haber Merkezi