Bitlis Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan sokak eylemlerine ilişkin Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davada verilen hapis cezalarının ardından, kanunsuz sokak eylemleri gerçekleştirilebileceği değerlendirilerek, il genelinde protesto eylemleri yasaklandı.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Açıklamada, bu durumu önlemek, vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek amacıyla, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve temel hak ve özgürlüklerin devamının sağlanması amacıyla Bitlis coğrafi sınırları içerisinde belirli önlemler alındığı ifade edildi.

Bu kapsamda, 16 Mayıs günü saat 18:00'dan 19 Mayıs saat 23:59'a kadar 4 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler dışında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi faaliyetlerin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre yasaklandığı belirtildi. Ayrıca, basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi gibi etkinliklerin de yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, il ve ilçelerden bireysel veya toplu olarak kanuna aykırı eylemlere katılımın önlenmesi amacıyla giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceği vurgulandı.

Kaynak: Dha