01/11/2023 tarihinde, Hrant Dink cinayetine ilişkin eski kamu görevlilerinin yargılandığı dava, Yargıtay'ın bazı sanıklar yönünde verdiği bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlandı. Mahkeme, bu bozma ilamına uyulmasına karar verdi ve müşteki Cumhurbaşkanlığı'nın "Anayasayı ihlal" suçu yönünden zarar görme ihtimali olduğu gerekçesiyle davaya katılma talebini kabul etti.

Hrant Dink cinayeti davasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri de dahil olmak üzere 78 sanık yargılanıyor. Yargıtay'ın 15 sanık hakkında verdiği bozma kararı sonrasında, dava yeniden görülmeye başlandı.

Duruşmada tutuklu sanıklar, bozma ilamına itiraz ederek davanın yeniden açılmasına karşı çıktılar. Hrant Dink cinayetinin tarihine atıf yaparak adil bir yargılama olmadığını ve suça iştiraklerini ispat edecek somut delillerin olmadığını savundular. Tutuklu sanıkların bu halinin devamına karar verilmesini talep eden Cumhuriyet savcısı da görüşlerini dile getirdi.

Dava ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı'nın müdahil olma talebi kabul edildi. Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar verdi ve duruşma 10 Ocak'a ertelendi. Hrant Dink ailesinin avukatları, dosyada bulunan delillerin Yargıtay tarafından görülmediğini savunarak, Yargıtay'ın kararına itiraz etmediklerini belirtti.(karar)

İstanbul Valiliği'nden Polis Sendikasına Taksim Engeli: İzin Verilmedi İstanbul Valiliği'nden Polis Sendikasına Taksim Engeli: İzin Verilmedi

Editör: Haber Merkezi