Erik Prince, ABD-Meksika sınırının güvenliği konusunda eleştirilerde bulunarak, "kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmenin zamanının geldiğini" ifade etti.

"Off Leash With Erik Prince" adlı Youtube kanalında yayınlanan bir videoda ABD-Meksika sınırının güvenliği ve düzensiz göçmen sorunu gibi konulara değinen Prince, son dönemdeki göçmen sorununu eleştirdi ve yönetim kavramının önemine vurgu yaptı.

Prince, "Eğer dünya genelindeki çoğu ülke kendini yönetemiyorsa, o zaman tekrar emperyalist bir tavır alarak 'eğer kendinizi yönetemiyorsanız, biz yöneteceğiz' demenin zamanı geldi. Artık yeter. İşgal edilmekten bıktık" ifadelerini kullandı.

Prince ayrıca, bu ifadelerin Afrika'nın büyük bir kısmı için de geçerli olduğunu belirtti ve bu bölgelerdeki hükümetleri yolsuzlukla suçladı.

Blackwater'ın kurucusu olarak bilinen Erik Prince, şirketin 1997 yılında kurulmasıyla tanınmaktadır. Blackwater, 2004 yılında ABD hükümeti tarafından Dışişleri Bakanlığı personelini korumak için kiralandı.

Ancak, 2007 yılında Irak'ta Blackwater çalışanları tarafından kasten öldürülen 17 sivilin ölümüyle sonuçlanan bir olay nedeniyle şirket büyük bir tartışmanın merkezine oturdu. Daha sonra şirketin ismi "Xe Services" ve "Academi" olarak değiştirildi.

Erik Prince'in adı, çeşitli tartışmalara ve suçlamalara karışmıştır. Özellikle, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile olan ilişkilerini araştıran ABD Özel Raporcu Robert Mueller'ın raporunda da adı geçmiştir.

İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu

Ayrıca, Prince'in Venezuela'da Nicolas Maduro'yu devirmek için özel bir ordu konuşlandırılması teklifi gibi bazı tartışmalı önerileri de bulunmaktadır. (Sözcü)

Editör: DS Haber