Filistin-İsrail savaşında 22. gününde, İsrail cephesi, Gazze'ye insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor. BM Genel Kurulu'nun, çatışmaların sonlanmasını talep edilen kararı kabul etmesi sonrasında bütün gece Gazze'de karadan ve havadan saldırılarla adeta katliam yapıldı. Diğer yandan İsrail şehrin kuzeyini de topçu ateşiyle saldırdı.

İsrail uçakları ise Nuseyrat ve Eş-Şati mülteci kampları ile Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Gazze'nin doğu kısmındaki başka yerleşkelerdeki evlere havadan saldırdı.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu

İLETİŞİM KESİLDİ, KAYIPLARDAN HABER YOK

İsrail'in bitmek bilmeyen saldırıları sebebiyle bölgedeki internet, cep telefonu ve sabit hat bağlantılarının tamamı kesildi. Diğer yandan günlerdir elektriğin olmaması sebebiyle ambulanslar, sağlık ekipleri ve sivil savunma ekipleri saldırıların olduğu bölgelere ulaşımadı. Yaralılar veya ölüler hakkında bilgi alınamadığı belirtildi.

''GAZETECİ KATLİAMI' YAPILABİLİR'

Diğer yandan, Filistinli Gazeteciler Sendikası'nın yaptığı açıklamada, İsrail'in, telefon ve internet hizmetinin kesildiği Gazze'de gazetecilere yönelik "katliam" yapabileceği uyarısını yaptı.

İsrail'in saldırıların başladığı günden bugüne 20'yi aşkın gazeteciyi ve yüzlerce basın kurumunu da hedef aldığının altını çizilen açıklamada, gazetecilerin, yaşanan durumu dünyaya haber olarak bildirmesine engel olabilmek adına resmi bir kararla ve sistematik bir politika çerçevesinde yapıldığı belirtti.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve BM'ye bağlı olan tüm uluslararası kuruluşlara, "gerçeklerin tanıklarını" kaybetmeden biran önce harekete geçme, "cellatla kurbanı aynı kefeye koyma ve çifte standart" konusunda ise "dur" deme çağrısında bulunuldu. (karar)

Editör: Haber Merkezi