ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, İran'a karşı BM Güvenlik Konseyi'nin adım atması gerektiğini belirterek başladığı konuşmasında, İran'ın bölgedeki eylemlerinin sadece İsrail'e değil, diğer BM üyesi ülkeler olan Ürdün ve Irak gibi ülkelere de tehdit oluşturduğunu vurguladı. Wood, İran'ın Hizbullah ve Husiler gibi unsurları kullanarak uluslararası güvenliği tehlikeye attığını ifade ederek, BMGK'nin İran'ı sorumlu tutması gerektiğini dile getirdi.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward da İran'ı İsrail'e yönelik saldırıları nedeniyle kınayarak Tahran'ın bu saldırılardan sorumlu tutulması gerektiğini belirtti. Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere ise İsrail'e tam destek verdiklerini ve İran'ı şiddetle kınadıklarını söyledi. Fransız temsilci, BMGK'de İran'ı sorumlu tutmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise İsrail'in Şam'daki İran diplomatik misyonunu hedef aldığına dikkat çekerek, diplomatik misyonlara yönelik saldırının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti. Nebenzia, BMGK'de bu konunun gündeme getirildiğinde ABD, İngiltere ve Fransa'nın kınama kararını engellediğini ifade etti. Ayrıca, Batılı ülkelerin diplomatik misyonlarına yapılan bir saldırıda intikamdan bahsedeceklerini vurgulayarak BMGK'nin İran ve İsrail'e çifte standart uyguladığını savundu.

Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun da İsrail'in İran diplomatik misyonuna yönelik saldırısının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ve İran'ın karşılık vermesinin bölgedeki tansiyonu artırabileceği endişesini dile getirdi.

Kaynak: HABERLER.COM