"BM, Somali'ye 25 Milyon Dolarlık Sel Yardımı İçin Fon Ayırdı"

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Somali genelinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel felaketi nedeniyle etkilenenlere yardım sağlamak amacıyla 25 milyon ABD dolarını tahsis etti. OCHA tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, ayrılan fonun can kaybını önleme, salgın hastalıkların önüne geçme ve gıda güvensizliğini giderme çabalarını destekleyeceği belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Mümkün olan tüm hazırlık önlemleri alınıyor olsa da bu büyüklükteki bir sel önlenemez, yalnızca etkisi azaltılabilir" ifadesine yer verildi. Açıklama, Somali hükümeti ve BM'nin ülkenin güney kesiminde sel suları nedeniyle mahsur kalan 2.400'den fazla Somalilinin tahliye çalışmalarını hızlandırdığı bir döneme denk geldi.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu

OCHA, ayrılan fonun, BM kuruluşları ve ortaklarının krizin ilk aşamasında 700.000'den fazla kişiye destek sağlamasına yardımcı olacağını belirtti. BM ve ortakları, mevcut mevsimsel Deyr (Ekim-Aralık) yağmur sezonunda 1,6 milyon kişinin sel felaketinden etkilenebileceğini ve potansiyel olarak 1,5 milyon hektarlık tarım arazisinin tahrip olabileceğini tahmin ediyor.

Tarihi bir kuraklıkla mücadele eden Somali, El Nino ve pozitif Hint Okyanusu Dipolü'nün etkisiyle gelecek aylarda sel, kuraklık ve aşırı sıcaklık riskiyle karşı karşıya olan pek çok Afrika ülkesinden biri olarak öne çıkıyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi