Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Gazze'de ciddi bir çevre ve sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu duyurdu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric'in basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre, Gazze'de 270 bin ton katı atık biriktiği belirtildi.

King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de atık yönetimi tesislerinin ve tıbbi atık merkezlerinin yok edilmesi nedeniyle atık toplama ve düzenleme sisteminin ciddi şekilde zarar gördüğü ifade edildi. BM Sözcüsü Dujarric, bu durumun hem çevre hem de sağlık faciasına yol açtığını vurguladı.

Gazze'deki insani yardım çalışanları için ise zorluklar sürüyor. Çatışma ortamı, yolların yok edilmesi ve patlamamış bombaların bulunması gibi faktörler, yardım çalışmalarını engelliyor. Yakıt kıtlığı, kısıtlamalar, güvensizlik ve yeterli sayıda onay alabilen şoför bulunmaması gibi sebepler de insani yardımları olumsuz etkiliyor.

BM'nin yardım taşıyan kamyonlarının çoğunun zarar gördüğü veya imha edildiği belirtilirken, yeni kamyon alımlarının yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: karar