İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti

Gazze halkı açlığa, ölüme ve acıya terk edildi... Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini de Gazze'deki gıda kıtlığına ilişkin açıklama yaptı. .

Şubat ayında Gazze'ye giren insani yardımın bir önceki aya göre yüzde 50 azaldığını kaydeden Lazzarini, "Çaresiz yaşam koşullarındaki 2 milyon Filistinlinin artan ihtiyaçlarını karşılamak için yardımların azalması değil artması gerekiyor."

Açıklamada Ocak ve Şubat ayları arasında Gazze'ye giren insani yardım miktarına ilişkin bilgiye yer verilmedi. Lazzarini yaptığı açıklamada, İsrail'in açlık ve susuzluk nedeniyle zorla terk ettiği Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan bu yana yardım ulaştıramadıklarını söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçundan yargılanan İsrail'in engellemesi nedeniyle bölgeye yeterli yardımın sağlanması mümkün olmuyor. Gazze'nin kuzeyinde ekmek bile bulamayan Filistinlilerin, un bulamadıkları için hayvan yemi tükettikleri iddia ediliyor.

Kaynak: karar