Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, avukat Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı öldüren Galip Özmen (63) hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Yardım ettiği belirlenen tutuksuz sanık Osman Kemiklioğlu (28) ise 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Olay, 22 Eylül 2023'te Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde gerçekleşti. Galip Özmen, arkadaşı Osman Kemiklioğlu ile avukat Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile bir kafeteryada buluştu. Ardından grup, yemeğe gitmek üzere hafif ticari araçla mekandan ayrıldı.

Yolda yaşanan tartışma sonucunda Galip Özmen, avukat Çam ve Çavdar'ı başından vurarak öldürdü. Daha sonra arka planda izleyen Osman Kemiklioğlu'nun aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. Jandarmaya teslim olan Özmen, sorgusunda suçunu itiraf etti ve olayın nedenini, işlettiği otelin tahliye davasının kaybedilmesine bağladı.

İddianameye göre, olayın ardındaki nedenlerden biri, Galip Özmen'in işlettiği apart otelin tahliye davasıyla ilgili olarak avukat Çam'ı sorumlu tutmasıydı. Otelin tahliye edilmesinin ardından, Çam'ın kendisinden para talep ettiğini iddia ettiği belirtildi.

Kaynak: Dha