Bolu Yedigöller Yolu Üzerinde Mahsur Kalan 4 Kişi, Jandarma ve Sağlık Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Bolu'nun doğa harikası Yedigöller Milli Parkı'nda yoğun kar yağışının etkili olduğu bir günde, mahsur kalan 4 kişi jandarma ve sağlık ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı. Mahsur kalan araçta hipotermi geçiren yolcular, hızlı bir müdahaleyle sağlık durumlarına kavuşturuldu.

Hafta sonunu Yedigöller'de geçirmek isteyen Engin İ., Fikret Ö., Murat Y. ve Serkan Y., yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Durumun aciliyetini fark eden 4 kişi, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, mahsur kalan araçtaki kişilere ulaşmak için yoğun çaba harcadı.

Ardahan'da minibüsü devrildi: 1 ölü, 13 yaralı Ardahan'da minibüsü devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

Yolda ilerlemeyi engelleyen devrilen ağaçları keserek açan köylüler, jandarma ekiplerine destek oldu. Mahsur kalan araçta bulunan 4 kişi, soğuk hava ve yoğun kar altında hipotermi riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak jandarma ve sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesi ile 4 kişi kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Hastaneye götürülen yolculardan 2'si sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek taburcu edildi. Diğer 2 kişi, tedavi amaçlı olarak hastanede tutulmaya alındı. Bolu'da yaşanan bu olay, bölgedeki köylülerin yardımseverliği ve ekiplerin etkili koordinasyonuyla olası bir felaketin önlenmesine yönelik başarılı bir örnek oluşturdu.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi