Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için Türkiye genelinde 66 ilde fırtına uyarısını yayımladı. Bu uyarının ardından peş peşe sefer iptalleri gerçekleşti, AFAD ve AKOM kalıcı olarak uyararak fırtına konusunda bilgilendirdi. Saat altıda başlayan fırtına, yurt genelini genişleterek devam etti. Uludağ'da kar yağışının 50 santimetreyi geçerken bildirilirken, sağanak yağışlar sonucu meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda kişi yaralandı. Pazar sabahı yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yolların su birikintileriyle dolarken, fırtına çatılarının uçmasına, ağaçların ve elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu.

Havanın koşullarının değişmesi eğitime ara verilen bölgenin çoğalması başladı. Şile, Zonguldak ve Bolu'da yaşanan şiddetli fırtına kaynaklı eğitime 1 gün ara verildi.

‘BOZDOĞAN-30’ operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüpheli yakalandı ‘BOZDOĞAN-30’ operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüpheli yakalandı

BOLU'DA EĞİTİME BİR GÜNLÜK ARA

Bolu Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "20 Kasım 2023 Pazartesi günü il çapında tüm resmi ve özel örgün eğitim kuralları ile yaygın eğitim yerlerinde (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretimi 1 gün süreli olarak ara verilecek. Aynı zamanda kamuda çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 günlük idari izinli sayılacaktır." dendi.(karar)

Editör: Haber Merkezi