Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Haziran vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 11.650,50 seviyesinden işlem gördü. Dün, alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı yüzde 0,5 artışla 11.635,75 puandan tamamladı. Akşam seansında da yükselişini sürdüren kontrat, yüzde 0,2 artışla 11.652,75 puana çıktı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve çip üreticisi Nvidia'nın performansının etkisiyle pozitif bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve Başkan Christine Lagarde'ın açıklamaları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından Ankara'da düzenlenen "Küresel Yatırım Günleri" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kırılganlıkların azaldığını ve kaygıya gerek olmadığını belirtti. Şimşek, "Gelecek aydan itibaren enflasyon çok keskin bir şekilde düşmeye başlayacak. Patikamız bu. Dezenflasyon dönemine girdik. Geçiş dönemi bitti." ifadelerini kullandı. Ayrıca, kripto varlıklar ve borsa için kazanç üzerinden vergilemenin gündemde olmadığını, işlem bazında sınırlı bir ücret veya vergilemenin olabileceğini belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ECB'nin faiz kararı ile Başkan Lagarde'ın sözle yönlendirmeleri ve yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 11.700 ve 11.800 puanın direnç, 11.600 ve 11.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: DÜNYA