Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,37 değer kaybederek 9.679,80 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,57 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,29 değer kaybetti. Toplam işlem hacmi ise 111 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,41 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 3,01 ile ulaştırma sektörü oldu.

Analistler, hafta sonu İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırıların küresel piyasalar üzerindeki etkilerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, ABD'de açıklanan mart ayı perakende satışlarının piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstermesi, ekonomik canlılığın devam ettiğine dair işaretler verdi.

ABD'deki güçlü verilerin, Fed'in faiz indirimlerine başlama ihtimalinin haziran ayı için yüzde 20'nin, temmuz ayı için yüzde 40'ın altına indiğini gösterdiği ifade edildi. Bu durum, piyasalardaki fiyatlamalarda Fed'in faiz oranlarını düşürmek için aceleci davranmayacağı yönündeki görüşü destekledi.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağı belirtilirken, yurt dışında Çin'de büyüme, Almanya'da ZEW endeksleri, İngiltere'de işsizlik oranı, ABD'de sanayi üretimi, inşaat izinleri ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarının takip edileceği dile getirildi.

IBAN ile ödeme alan işyerlerine para cezası! IBAN ile ödeme alan işyerlerine para cezası!

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 puanın ise destek konumunda olduğu belirtildi.

Kaynak: anadolu ajansı