Bugün Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, hafif bir düşüşle günü tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre %0,01'lik bir değer kaybı yaşayarak 8.806,72 puandan kapandı. Toplam işlem hacmi ise 84,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi %0,61 değer kaybederken, holding endeksi ise %0,13'lük bir artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan %1,60 ile madencilik sektörü olurken, en fazla kaybeden ise %4,73 ile spor sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi konusundaki belirsizliğin risk iştahını olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, gelişmekte olan ülkeler için 2024 yılı toplam büyüme tahminlerini revize ederek Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Yarın, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti ile ekonomik güven endeksi açıklanacak. Yurt dışında ise ABD'de büyüme verisi başta olmak üzere birçok ekonomik veri takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Sahalara Döndü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Sahalara Döndü

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 ve 9.000 puanın direnç, 8.800 ve 8.700 seviyelerinin ise destek olarak takip edileceği belirtiliyor.

Kaynak: anadolu ajansı