Sektör endekslerinin incelendiği analizlerde, bankacılık endeksinin yüzde 53 ve holding endeksinin yüzde 42 yükseldiği görüldü. Tüm sektör endekslerinin yatırımcısını memnun ettiği ifade edilirken, bilişim sektörünün yüzde 69 ile en çok kazandıran sektör olduğu belirtildi.

Teknoloji endeksinin ise yüzde 52 oranında artış gösterdiği kaydedildi.

Hisseye dayalı incelenen süreçte, BIST 100 endeksi dahilindeki hisselerden 92'sinin değer kazandığı, 8'inin ise değer kaybettiği belirtildi. En çok işlem gören hisse senetlerinin Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Türkiye İş Bankası (C), Yapı ve Kredi Bankası ile Akbank olduğu ifade edildi.

Yılın ilk çeyreğinde en fazla yükseliş kaydeden hisselerin başında yüzde 160 ile Agrotech Teknoloji, yüzde 108 ile Tav Havalimanları ve yüzde 100 ile Kocaer Çelik geldiği belirtildi.

Bu süreçte ise en çok değer kaybeden şirketlerin yüzde 27 ile Qua Granite, yüzde 24 ile Hektaş ve yüzde 10 ile Kayseri Şeker Fabrikası olduğu kaydedildi.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, BIST 100 Endeksi'nin ilk kez 5 haneli rakamlara ulaşmasının önemine dikkat çekti. Doğan, düz rakamların piyasalarda her zaman ilgi çektiğini ve psikolojik olarak destek-direnç görevi gördüğünü belirterek, 10.000 puanın test edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P'nin raporu ve olası not artışının piyasaları güçlendirebileceğini vurgulayan Doğan, 10.750 puanın kısa vadede güçlü direnç olacağını öne sürdü.

Avrasya Tüneli'ne zam yapıldı! Avrasya Tüneli'ne zam yapıldı!

NoorCM Menkul Değerler Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Uluhan da bankacılık ve holding sektörünün liderliğinde yeni zirvelere doğru ilerlendiğini belirtti.

Uluhan, S&P değerlendirmesine dair beklentilerin piyasayı destekleyeceğini ve 10.000 puanın üzerinde yeni zirvelerin görülebileceğini ifade etti.

Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın ise endekste mayıs ayında hareketin devam edeceğini, enflasyon raporu ve S&P değerlendirmesinin piyasalar üzerinde belirleyici olacağını belirtti.

Aydın, yabancı girişinin artmasıyla endeksin yükseliş trendinin devam edebileceğini öngördü.

Kaynak: Dünya