BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 4,03 puanlık bir artışla 10.899,28 puandan tamamlanırken, toplam işlem hacmi 127,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,26, holding endeksi ise yüzde 0,36 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,40'lık artışla spor, en çok kaybettiren ise bankacılık sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gideceğine yönelik iyimserliğin etkisinin devam ettiğini belirterek, bugün Fed Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanaklarının yanı sıra yapay zeka teknolojisi alanında öne çıkan şirketlerden Nvidia'nın açıklanması beklenen finansal sonuçlarının yatırımcıların odak noktasında olduğunu ifade etti.

Yarın, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı ile tüketici güven endeksinin yakından takip edileceğini belirten analistler, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, yeni konut satışları, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) önemli olacağını vurguladı.

Boğaz'da geçiş ücretleri arttı: 1 Temmuz'dan itibaren Boğaz'da geçiş ücretleri arttı: 1 Temmuz'dan itibaren

Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 11.000 ve 11.200 seviyelerinin direnç, 10.700 ve 10.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirten analistler, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını beklediğini ve ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanının yüzde 45 olduğunu kaydetti.

Kaynak: HALK TV