İYİ Parti Kurultay'ında seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti Kurultay'ında seçim ikinci tura kaldı

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın okutulmasıyla ilgili kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Bozdağ, geçmişte FETÖ lideri Fethullah Gülen'i Meclis'te övdüğüne dair hatırlatmalara karşılık, haksız ithamlarla karşı karşıya olduğunu savundu.

Bozdağ, "Belli ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdağ üzerinden bir şey yapılıyor. Bir defa şunu söyleyeyim; FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen terörist başıdır, bir terör örgütünün yöneticisi, kurucusudur, eli kanlı bir katildir." şeklinde konuştu.

Ayrıca, daha önce yaptığı açıklamaların hatırlatılmasına rağmen, FETÖ ile mücadeledeki kararlılığını vurguladı.

Bozdağ'ın konuşması şu şekilde devam etti:

  • "15 Temmuz’da CHP’den, diğer partilerden pek çok arkadaşımızla bombaların altında her şeye rağmen burada olan, ’Bize düşen burada ölmektir’ diye milletvekilleriyle beraber meydan okuyan da bir Bekir Bozdağ var. O zaman o konuşma da var ve bu devletin içerisine sızmış bu haşhaşilerin, bu teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısından, ordusundan, emniyetinden, kurumlarından ayıklanması konusunda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir mücadeleyi verirken en önde duran da bu kardeşinizdir."

Bozdağ, konuşmasının devamında kişisel olarak hedef alındığını belirterek, "Benim alnım ak, başım dik. Kim ne derse desin anayasaya, yasalara, içtüzüğe sadakatle yoluma devam edeceğim. Beni itham ederek beni yolumdan, davamdan, anayasa ve yasaları uygulamaktan kimse alıkoyamaz." dedi.

Bozdağ'ın bu açıklamaları, siyasi atmosferdeki gerginliği yansıtan bir tablo çizerken, FETÖ ile mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: cumhuriyet