Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 75'e yükseldi. Ayrıca, 103 kişiden hala haber alınamıyor.

1 Mayıs tarihinde Rio Grande do Sul eyaletini vuran şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel felaketi, yıkıcı etkisini artırarak devam ediyor. Eyalet yetkilileri, selde hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını ve 103 kişiden hala haber alınamadığını açıkladı. Bu durum, can kaybının artabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Sellerin etkisiyle birçok şehirde yolların ve köprülerin tahrip olduğu, toprak kaymalarının yaşandığı ve küçük bir hidroelektrik santralindeki bir barajın kısmen çöktüğü bildirildi.

Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü! Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü!

Ayrıca, Rio Grande do Sul eyaletinin başkenti Porto Alegre'deki Guaiba Gölü'ndeki su seviyesinin iki metreden fazla yükselerek kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi. Porto Alegre'deki havalimanında ise geçtiğimiz cuma gününden bu yana tüm uçuşların askıya alındığı bilgisi paylaşıldı.

Brezilya'nın bu felaketle baş etme sürecinde, kurtarma ekipleri ve yardım kuruluşları aktif bir şekilde çalışarak etkilenen bölgelere yardım sağlamaya devam ediyor

Kaynak: milliyet