Rio Grande do Sul eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve sel felaketi, can kaybı ve kayıpların artmasına neden oldu. Sivil Savunma yetkililerinin verdiği bilgilere göre, ölenlerin sayısı 84'e yükselirken, kayıp kişi sayısı da 111'e ulaştı. Arama kurtarma çalışmalarına Silahlı Kuvvetler de katkı sağlıyor; 14 bin 500 personel, 30 uçak ve 182 bot ile 25 kişi felaket bölgelerinden kurtarıldı.

Seller ve maddi hasarlar nedeniyle 840 binden fazla kişi olumsuz etkilendi ve 121 bin 957 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yerel haberlere göre, bir milyondan fazla kişi temel ihtiyaçlarını karşılamakta ciddi zorluk çekerken, 98 kasabada elektrik ve internet hizmetleri tamamen kesildi.

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, olayın boyutunu vurgulayarak, "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı. Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlük bir süre için "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için ciddi gayret gösterdiklerini belirtmişti.

Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, felaket bölgesini iki kez ziyaret ederek, bölgeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını sözünü vermişti.

Kaynak: KARAR