Real Madrid'de forma giyen Brezilyafutbolcu Vinicius Junior, son dönemlerde uğradığı ırkçı tezahüratlara karşı her yerde mücadele verdiğini belirtti. Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vinicius, "Futbol oynamak önemli ama ırkçılıkla mücadele daha da önemli. Siyah insanlar normal bir hayat yaşamalılar." dedi.

Vinicius, ırkçılıkla ilgili yaşadığı her olayın kendisini büyük üzüntüye soktuğunu dile getirirken, "Maalesef burada (İspanya'da) her maçta bu olaylar oluyor ve her suç duyurusu bana kendimi daha kötü hissettiriyor. Dünyadaki her siyah gibi. Üzücü bir şey. Ama oluyor." ifadelerini kullandı. Irkçılığın sadece İspanya'da değil tüm dünyada olduğunu belirten futbolcu, UEFA, FIFA, Conmebol ve Brezilya Futbol Federasyonu gibi kurumlardan yardım istediğini söyledi.

Beşiktaşlı Al-Musrati'den taraftara özür mesajı Beşiktaşlı Al-Musrati'den taraftara özür mesajı

Vinicius, "İspanya'da ırkçılığın suç olmadığından" yakınarak, "İspanya'nın ırkçı bir ülke olmadığından eminim ama çok fazla ırkçı var ve bunların çoğu stadyumlarda." diyerek durumu değerlendirdi. Kendisini sahada kötü oynamaya zorlamak için ırkçı tezahüratlar yapıldığını belirten Vinicius, "Bize siyahlar olarak düşen görevi biliyoruz. Yaşadıklarımızı sadece biz siyahlar biliyoruz." şeklinde konuştu.

Vinicius, ırkçılıkla ilgili daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve araştırdığını ifade ederken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: anadolu ajansı