Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

9 Haziran'da saat 23.00 sıralarında Canik ilçesindeki özel hastanede gerçekleşen olayda, 20 aylık kız çocuğu M.İ., annesi tarafından hastaneye getirildi. Uyku halinde olan çocukla ilgilenen doktor Ahmet Kurt, tomografi çekilmesini istedi.

Tomografi sonuçlarına bakarken hastaneye gelen baba Hasan İ., doktor Kurt'a yumruklu saldırıda bulundu. Kurt, yara almadan kurtulup beyaz kod vererek polisi çağırdı.

Tomografi sonuçlarını inceleyen Kurt, çocuğun beyin kanaması geçirdiğini fark edip Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesini istedi. Bu sırada baba Hasan İ. ve kardeşi Şaban İ., yeniden saldırıya geçip Kurt'u darp etti. Yumruk sonrası burnu kırılan ve gözünde hasar oluşan Kurt, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Gözaltına alınan Hasan İ. ve Şaban İ., adliyeye sevk edildi ancak mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Burnu kırılan ve gözünde hasar oluşan doktor Ahmet Kurt, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"20 aylık bebek uyku halinde annesi tarafından hastaneye getirildi. Kırmızı alana aldık ve tomografi çekilmesini istedik. Tomografi sonuçlarına bakarken baba geldi ve 'Çocuğuma neden bakmıyorsun?' diye tepki gösterdi. Bu esnada baba ve amca tarafından yumruklu saldırıya uğradım. Durumu kontrol ettikten sonra çocuğun beyin kanaması olduğunu tespit ettim ve OMÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesi gerektiğini söyledim. Sedyeye koyarken tekrar saldırıya uğradım ve burnum kırıldı, gözümde hasar oluştu."

Burnunda alçı olan Kurt, "Yeni çıkarılan kanunları düşünerek, burnumda kırık ve gözümde hasar olmasına rağmen şüphelilerin serbest bırakılması beni üzdü. Beni bu hale sokan baba en azından tutuklu yargılanmalıydı" ifadelerini kullandı.

Doktor Ahmet Kurt, bu tür saldırıların sağlık çalışanlarının işlerini yapmalarını zorlaştırdığını ve daha ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Milliyet