Olay, geçen sene ağustos ayında Bursa, Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşandı. H.S. isimli genç kadın, nişanlısı Sait Tikan ve kardeşi Yasin Sakarya ile, gece alışveriş yapmak için markete giderken, yolda eski erkek arkadaşı Adem Oktan ile karşılaştı. İddiaya göre, arkadaşının sürdüğü motosikletten inen Adem Oktan, genç kadının nişanlısı Sait Tikan'a, 'Seninle özel olarak konuşmam gerekiyor' dedi.

Sait Tikan'ın bu teklifi kabul etmeyince taraflar arasında çıkan arbede bir anda küfürleşme ve kavgaya dönüştü. Adem Oktan, belinden çıkardığı, bıçakların keskinliğini artırmakta kullanılan masat ile Tikan'a vurdu.

Yaşanan kavga sırasında Sait Tikan, Adem Oktan ve H.S. yaralandı. Etraftakilerin araya girmesiyle kavga sonlanırken, aldığı darbeler sonucu kaşı patlayan Sait Tikan, nişanlısı tarafından hastaneye götürüldü.

CİNAYETLE SONLANAN KAVGA KAMERADA

Kavgayı duyan H.S.’nin babası Fatih Sakarya ile kardeşleri Yasin ve Volkan Sakarya, Adem Oktan'ın ailesine ait kebapçı dükkanına gitti.

Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, Oktan’ın kardeşi, Muhammet Can Oktan'ın, masanın üzerinden alıp rastgele salladığı cep telefonu, Yasin Sakarya'nın başına isabet etti.

Güvenlik kamerasına da yansıyan arbede de yaralanıp Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Yasin Sakarya, 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

Cinayetle biten kavga sonrasında Muhammet Can Oktan, Mustafa Oktan, Adem Oktan, İsmail Oktan, Fatih Sakarya ve Sait Tikan nezarete alındı. Adem Oktan ile kardeşleri Mustafa Oktan ve Muhammet Can Oktan, çıktıkdıkları nöbetçi mahkemede 'kasten öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘YASİN’E YUMRUĞUM GELMİŞ, TELEFON YERE DÜŞMÜŞTÜ’

Savcılık araştırması sonrasında, haklarında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Yaralama’ suçlarından dava açılan sanıklar, çıktıkları mahkemede kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Masanın üzerinden aldığı cep telefonu ile başına vurduğu Yasin Sakarya'nın ölümüne sebep olmakla suçlanan Muhammet Can Oktan savunmasında, “Olay günü Mustafa Ağabeyimin cep telefonu tezgahın üzerinde duruyordu. Babamı aramak için telefonu aldım.

Dışarıdan, 'Saldırın' diye ses duydum. Bağıran kişinin yanında, aralarında Fatih Sakarya'nın da olduğu bir çok kişi vardı.

Elimdeki telefon ile dışarı çıktım. O sırada tanımadığım bir kişi bana yumruk atıp boynumu sıktı. Kendimi korumak için ben de gözüm kapalı halde rastgele yumruk savurdum.

Kendimi korurken elimdeki cep telefonunun birine isabet ettiğini fark ettim. İstemeyerek Yasin isimli şahsa yumruğum denk gelmiş. Bu sırada zaten telefonum da yere düşmüştü” dedi.

‘CEP TELEFONU İLE ANCAK MESAJ ATILIR’

Mahkemenin karar duruşmasında söz verilen Muhammet Can Oktan'ın avukatı Hakan Gündoğdu, ‘Kasten öldürmek’ suçlamasını kabul etmediklerini belirterek, “Hakim Bey, Cep Telefonu ile kim kimi öldürebilir? Cep telefonu ile ancak birilerine mesaj atarak tehdit edebilirsiniz.

Cep telefonu ile kişinin öldüğü duyulmamıştır. Müvekkilim kasten öldürmemiştir.

Müvekkilin suçu ‘Bilinçli taksirle adam öldürmek’ veya en kötü şartlarda ölüme sebebiyet veren ‘Kasten yaralama’ olabilir” yönünde savunmasını sundu.

Kararını bildiren mahkeme heyeti, cep telefonunu silah sayarak Yasin Sakarya'nın ölümüne sebep olduğu iddia edilen Muhammet Can Oktan ile kavgaya karışan ağabeyi Mustafa Oktan'a, 'Kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Hafifletici sebepleri ve sanıkların duruşmadaki iyi hallerini dikkate alan mahkeme, bu cezayı 25'er sene indirdi.

İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı

Adem Oktan'ın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, Oktan’ın da aralarında olduğu 4 sanığa ‘yaralama’ suçlamalarıyla adli para cezası verdi. (hürriyet)

Editör: Haber Merkezi