Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayvansever Filiz Akın Karabulut tarafından, boş bir araziye kurulan kedi evlerinde beslenen 6'sı yavru 7 kedi, parçalanarak öldürülmüş halde bulundu. Olayın gerçekleştiği bölgedeki kulübelerde kedilerin düzenli bakımının üstlenildiği yerler olduğunu belirten Karabulut, yaşanan vahşeti kınayarak, "Suçlular bulunup hapis cezası almalı. Cezaların caydırıcı olması gerekiyor. Her geçen gün daha da vahşice olaylarla karşılaşıyoruz. İnsanlık nereye gidiyor diye sorguluyoruz" şeklinde konuştu.

Seçil Erzan Hakkında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 26'ya İstenen Ceza 275 Yıla Yükseldi Seçil Erzan Hakkında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 26'ya İstenen Ceza 275 Yıla Yükseldi

Hayvanlara yönelik şiddetin son bulması ve benzer olayların yaşanmaması için cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurgulayan Karabulut, aynı zamanda çocukların hayvan sevgisi ile yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Ailelerin çocuklarına hayvanlarla iç içe yaşamayı öğretmesi gerektiğini belirten Karabulut, "Her gördüğümüz çocuğa ve yetişkine anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten insanlığa emanet edilmiş canlılar. İnsan olarak, adalet olarak sahip çıkmak zorundayız." dedi.

Bu tür vahşi olayların yeni nesillere kötü örnek olduğunu ifade eden Karabulut, toplumun bilinçlenerek hayvanlarla iç içe yaşamayı öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA