İstanbul Adalet Sarayı'nda polis kontrol noktasına dün düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 90'a yükseldi.

Saldırıda DHKP-C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç öldürülürken, bir vatandaş hayatını kaybetmiş ve 3'ü polis 5 kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik İstanbul genelinde zincirleme operasyonlar yapıldı.

İkitelli, Küçükçekmece, Sarıyer, Beyoğlu, Okmeydanı ve Esenyurt başta olmak üzere pek çok noktada düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a yükseldi.

Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasında gerçekleştirilen saldırı girişiminin faillerinin adliyeye metrobüsle geldikleri ve Esenyurt'ta bir duraktan toplu taşımaya bindikleri tespit edilmişti. 

Kontrol noktasındaki polislerin karşılık vermesiyle öldürülen iki kişinin üzerlerinden 48 tabanca mermisi, 56 plastik kelepçe, bomba süsü verilmiş bir düzenek, bandaj, pankart ve 2 biber gazı ele geçirilmişti.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama

Öte yandan bugün adliye ve çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. Adliyenin metrobüs tarafı olan D kapısı önünde kimlik sorgulaması yapılırken, adliye meydanında birçok polis aracı ve TOMA bekletiliyor. Çok sayıda polisin devriye yaptığı görüldü.(BirGün)

Editör: DS Haber