Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 0,1 azaldı Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 0,1 azaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelere sağlanacak 325 euro (11 bin 500 TL) desteğe iki gün içinde 12 bin 246 başvuru yapıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, ödemelerin Ağustos 2024'te başlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, kadın istihdamının desteklenmesinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Proje ile çalışan annelerin ve bakıcılarının kayıtlı istihdam kapsamında güvence altına alınması amaçlanıyor.

Büyük Talep: 2 Günde 12 Bin Başvuru

Bakan Işıkhan, "Ön kayıtları 3 Haziran'da başlayan proje oldukça fazla talep gördü. İkinci gün itibarıyla toplam başvuru sayısı 12 bin 246 kişi oldu," dedi.

Ödemeler Ağustosta Başlayacak

Ön kayıtların ardından kesin kayıtların Temmuz ayında tamamlanacağını belirten Işıkhan, teşvik ödemelerinin Ağustos 2024 itibarıyla başlayacağını ve 12 ay süreceğini ifade etti. Proje, 25 Ekim 2025 tarihinde sona erecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yürütülen projenin toplam süresi 20 ay olacak. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan anneler projeye başvurabilecek. Ödemelerin direkt anneye yapılacağı ve bakıcılara ayrı bir ödeme yapılmayacağı belirtildi.

7 Bin Kadına Destek

Bakan Işıkhan, proje kapsamında 3 bin 500 çalışan anneye aylık 325 euro destek sağlanacağını, bu destek ile 3 bin 500 bakıcının da istihdam edileceğini, böylece toplamda 7 bin kadının projeden faydalanmış olacağını ifade etti. Projenin bütçesi ise 15,3 milyon euro olarak açıkland

Kaynak: Karar