Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi Anonim Şirketi'nde yaşanan grev kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, grev kararının toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık yaşanması nedeniyle alındığını belirterek, şirketin Türk vatandaşlarına iş imkanı sunduğunu ve yabancı işçi istihdamının düşük olduğunu vurguladı.

Grev kararının ardından Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, olayın suhuletle çözülmesi adına taraflar arasında görüşmelerin gerçekleştirildiği ifade edildi. Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş'ın da işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldiği belirtildi.

Basın ve sosyal medyada dolaşan "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan işçilerin işten çıkarılarak yerlerine yabancı uyruklu kişilerin alınması" iddialarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi. Şirketin, Türk vatandaşlarına istihdam sağladığı ve yabancı işçi istihdamının sınırlı olduğu bilgisi paylaşıldı. Bakanlık, halihazırda firmada çalışan yabancı uyruklu işçi sayısının 37 olduğunu ifade etti.

Müfettişlerin detaylı incelemelerinin devam ettiği ve ilgili taraflarla görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, Bakanlık yetkilileri, konunun titizlikle takip edildiğini vurguladı.

Grev kararıyla ilgili detaylı incelemelerin devam ettiği ve taraflar arasında diyalogun sürdürüldüğü açıklamada vurgulandı.

Kaynak: DHA