Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta batan botla ilgili arama kurtarma çalışmaları 11. gününde devam ederken, son gelen haberle kayıp göçmenlerden bir çocuğun daha cansız bedeni bulundu. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri tarafından sahilde tespit edilen 7-8 yaşlarında bir çocuğun cesedine ulaşıldığını belirtti.

Vali Aktaş, "Arama çalışmaları sırasında 7-8 yaşlarında bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Cenaze, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri tarafından sahilde tespit edildi." dedi. Çocuğun cenazesinin Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı

Bu son gelişmeyle birlikte kayıp göçmenlerin sayısı 23'e yükseldi. Arama kurtarma ekipleri, kayıp 19 kişiyi bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

Eceabat ilçesi açıklarında meydana gelen bot faciasında, 15 Mart'ta batan botla 46 göçmenin olduğu tespit edilmişti. Faciada kurtulan 2 kişi kendi çabalarıyla sahile ulaşırken, 4 göçmen de Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılmıştı. Olayla ilgili olarak bir kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: BirGün