Beşiktaş Başkanı Hasan Arat yeni sportif direktörünü açıkladı! Beşiktaş Başkanı Hasan Arat yeni sportif direktörünü açıkladı!

Türkiye Basketbol Süper Lig'de 2022-2023 döneminde şampiyonlukla bitiren Anadolu Efes'ten ayrılarak tarihe adını yazdıracak bir anlaşmaya imza attı. Yunan ekibiyle Panathinaikos ile 2 senelik sözleşme imzalayan Ergin Ataman, konuk olarak gittiği canlı yayın esnasında söylediği sözlerle Fenerbahçeli taraftarların tepkisini üzerine topladı. Sarı-lacivertli fanatikler, açıklamaları sebebiyle Ataman'ı eleştiri bombardımanına tuttu.

Yunan takımının başına geçerek Türk basketbol liginde Yunan takımını çalıştıran ilk Türk hoca olan yetenekli koç, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak Anadolu Efes'in koçu Erdem Can'ın hazırlık maçında Erten Gazi'yi kastederek kullandığı 'Sen beni Ergin Ataman mı sandın?' sözlerine cevap verdi.

Diğer yandan Ergin Ataman, Erdem Can'ın Fenerbahçe'nin efsane ismi olan Obradovic'in elini öpmesine karşı tepki gösterdi. Ataman'ın yaptığı açıklamaları sarı-lacivertli taraftarların yoğun tepkisine sebep oldu. Ataman'ın açıklamasında dikkat çeken sözler şu şekilde:

"Erdem Can'ın hazırlık maçında Erten Gazi'yi kastederek kullandığı 'Sen beni Ergin Ataman mı sandın?' cümlesi kendisine sorulan Ataman'sa şu şekilde yanıtladı;

"Biz antrenörler olarak bazen şanssızızdır. Şu adrenalin içerisinde ara ara bu, benim de başıma gelmişti. Daha da çok kariyerli antrenörlerin de başına mutlaka gelmiştir. Yani, genel olarak istemediğimiz bazı cümleler ağzımızdan çıkabiliyor. O da bunun şanssızlığı yaşamış. Orada sarfettiği söz ağzından çıkmış ve o anda da kaydedilmiş. Basın da zaten bunu çok sever. Kaç gün geçti bak bugün 3 tane program çekildi, çektik; herkes aynı soruları, bunu sordu. Kamuoyunda tabii bu çok önemli bir infial yaratınca beni telefonla aradı Erdem Can ve yanlış bir anlaşılma olduğunu dile getirdi. Ben de ona şunu söyledim; 'Yani olabilir. Sen, bu tarz konulara çok fazla takılma. Yeni bir göreve geçtin, genç yaşta bir hocasın, ilk defa böyle bir kulüptesin. Önemli olan tek şey bir kulüpte olduğunun bilinci içerisinde olman. Sen işine odaklan' dedim. Çünkü Erdem Can, benim beğendiğim bir antrenör kardeşim. İlk defa böyle bir kulüpte, bu kadar büyük bir arenada mücadele edecek ama olamaz mı? Olabilir. Geçen yıl baktığın zaman Chus Mateo işte Real Madrid'de EuroLeague şampiyonluğu kazandı. Pablo Laso'nun yardımcısıydı ve ilk defa deneyimliyordu. Bunun için yani bu olabilir. Olmasaydı daha mı iyi olurdu? Ben, böyle çok takılan birisi değilim. Siz bu tarz konuları çok seviyorsunuz. Erdem Can da benim kardeşim gibi. Anadolu Efes, ben oradan ayrılan biri olabilirim ama benim ailem. Her zaman da çok büyük duygular yaşadığım, onların da bana karşı hissettiği bir kulüp. Bu, hepte böyle devam edecek. Anadolu Efes'in antrenörüyle ilgili benim ağzımdan asla kötü söz duyamazsınız. Erdem Can'ın herkesin içinde Anadolu Efes'in rakibi olan bir hocanın (Obradovic) elini öpmüş olması, bir Efesli olarak beni biraz üzdü. Şahsen ben Aydın Örs'e çok büyük saygı duyuyorum ama herkesin içinde Aydın Hoca'nın elini öpmezdim." diyerek sorulara cevap verdi. (karar)

Editör: Haber Merkezi