Cem Karaca'nın hayatını konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" adlı filmin gösterimi, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın açtığı dava nedeniyle tehlikeye girdi. Mahkeme, film için tedbir kararı verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, tepkisini dile getirdi.

İlkim Karaca, Cem Karaca'nın eserlerinin filmde kullanımı için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştı. 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada film için mahkeme tedbir kararı aldı. İlkim Karaca'nın 3.5 milyon lira teminat yatırması durumunda filmin gösterimi durdurulacak.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, "Babamın eserlerine ait hakların 4'te 3'ü bana ait. Bu şahıs kendisine ait olan 4'te 1 hakkını 2018 yılında bir müzik şirketine sattı." dedi.

Emrah Karaca ayrıca, İlkim Karaca'nın daha önce Cem Karaca'nın oğlu olmadığını iddia ettiğini hatırlatarak, DNA raporunu gösterdi.

Karaca, "Bu kişi daha önce benim Cem Karaca'nın oğlu olmadığımı iddia etmişti. Ben de bu konuyla alakalı kendisine tazminat davası açtım. Mahkeme kararınca DNA testi yaptırmam sonucuna varıldı. Babam öldükten sonra biz onun acısını yaşayamadık, yaşatmadılar." şeklinde konuştu.

Birce Akalay Cannes'ın onur konuğu Birce Akalay Cannes'ın onur konuğu

Emrah Karaca, İlkim Karaca'nın Cem Karaca ve ailesine ait tabloları sattığını da iddia ederek, tepkisini dile getirdi.

Karaca'nın avukatı Kaya Türkü ise, "Mahkemenin vermiş olduğu tedbir kararı bir meblağ karşılığında verilen bir tedbir kararıdır. Bu meblağın ödenmesinden sonra durdurma işlemleri maalesef gerçekleşecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Gazete Duvar