"Cem Küçük'ten Emekli Maaşı Açıklaması: En Düşük Emekli Maaşı 11.250 TL Olacak"

Sosyal medya üzerinden emekli maaşlarına yapılacak zam oranını duyuran Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber canlı yayınında emeklilere müjdeli bir haber verdi. Küçük, emekli maaşlarına yapılacak zamın kök ücrete ek olarak enflasyon farkı ve performans payını da içereceğini belirterek, en düşük emekli maaşının 11.250 TL olacağını açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü Ocak 2024'te gerçekleştirilecek zamda. Cem Küçük, emekli maaşlarına yapılacak zam oranını %50'nin üzerine çıkaracaklarını ifade etti. Kök ücrete ek olarak enflasyon farkı ve performans payının ekleneceği bu zam ile en düşük emekli maaşının 11.250 TL olması bekleniyor.

Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi  geçiyor! Sinan Ateş iddianamesi ortaya çıktı: Özel harekat polislerinden MHP yöneticilerine kadar 22 kişinin ismi geçiyor!

Küçük, "Temmuz ayında ülkede yapılan %25'lik zam emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak yeni yılda gerçekleştirilecek zamda kök maaş artışıyla birlikte en düşük emekli aylığının da yükseltileceği bir döneme giriyoruz. Enflasyon farkı ve refah payı eklenerek emekli maaşlarındaki artış %50'yi bulabilir." şeklinde konuştu.(Halk)

Editör: Haber Merkezi