"Cezaevindeki Dilan Polat, Avukatları Aracılığıyla Mektup Gönderdi: 'Suçlamalara Karşı Çaresizim'"

Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklanan Dilan Polat, cezaevindeki durumuyla ilgili avukatları aracılığıyla bir mektup gönderdi. Polat'ın eşi Engin Polat'ı arayarak "İntihar edeceğim" demesi kamuoyunda endişe yaratmıştı. Avukatları, Dilan Polat'ın suçlamalara karşı çaresiz olduğunu belirttiği mektubu basına iletti.

Mektupta, "Çok üzgünüm. Üzüntümün en büyük kaynağı çocuklarımı göremeyişim. Hakkımdaki haksız suçlamalara karşı çaresiz oluşum da beni üzüyor. Ama Allah dayanma gücü veriyor." ifadelerine yer verildi. Dilan Polat'ın, avukatları aracılığıyla gazeteci İsmail Saymaz'a gönderdiği mektup, yaşadığı duygusal zorlukları ve suçlamalara karşı hissettiği çaresizliği açıklamak amacı taşıyor.

Öte yandan, Dilan Polat'ın sorulara henüz cevap veremediği ve ilerleyen günlerde cevap vereceği bir mektup daha yazacağı belirtiliyor. Bu süreçte cezaevi psikologunun da devreye girdiği ve Polat'ın durumunun yakından izlendiği ifade ediliyor.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, İstanbul merkezli düzenlenen operasyon kapsamında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklanmıştı. Soruşturma, şirketler arasında sahte fatura düzenlenmesi ve büyük miktarda paraların transfer edilmesiyle ilgiliydi. Şu ana kadar 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Editör: Haber Merkezi