Beşiktaş'ın mevcut belediye başkanı ve CHP'nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Rıza Akpolat, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Özgür Özel o fotoğrafı açıkladı Özgür Özel o fotoğrafı açıkladı

Akpolat, 5 yıllık belediye başkanlığı sürecini başarılı geçirdiğini belirterek yaptığı çalışmaları anlattı.

Toplantıda, CHP tarafından belediye başkanlığına aday gösterilmediği için seçime bağımsız giren AKUT kurucusu Nasuh Mahruki'ye ilişkin sorulara da yanıt verdi.

Akpolat, CHP'li bazı isimlerin Nasuh Mahruki'ye çalışıp çalışmadığı sorusuna, "Araştırmalarımızı yapıyoruz.

Eğer bir parti üyesi Cumhuriyet Halk Partisi adayının dışında başka bir adaya çalışırsa, parti tüzüğü açısından parti suçudur ve partiden ihraç edilir" şeklinde yanıt verdi.

Daha sonra dikkat çeken bir iddiada bulunan Akpolat, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda İçişleri Bakanı'nın Engin Özkoç olacağını söylediğini ifade etti.

Akpolat, Nasuh Mahruki'nin AFAD'ın başına geçirilmesi için taleplerini ilettiğini ve Mahruki'nin de bu teklifi düşünmek için süre istediğini, daha sonra ise "Ben AFAD'ı yönetemem, ama Afet İşleri Bakanlığı kurulursa ben bakan olurum" dediğini belirtti. Akpolat, bu iddiayı ilk kez açıkladığını dile getirdi.

Mahruki'nin kendisine yönelik olarak 'müteahhitten belediye başkanı olmaz' şeklindeki sözlerine de yanıt veren Akpolat, "O zaman İmamoğlu'nu neden destekliyorum diyorsun. Kendisi de müteahhit. Tutarsızlıklar var. Keşke yapacağı projeleri anlatsa" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet