Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde gerçekleştirilen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için oy isteyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sert tepki gösteren Özel, "İstanbul'da taraf tutuyorsun, Murat Kurum için oy istiyorsun. Yazıklar olsun böyle adalete, böyle devlet yönetimine" ifadelerini kullandı.

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor

Özel'in konuşmasında dikkat çeken başlıklar şöyle:

"İstanbul’da Ekrem Başkan’a karşı artık adaylarının mücadeleyi tek başına yürütemediğini görenler 17 bakanla İstanbul’a çıkartma yapıyorlar.

Maliye Bakanı, Murat Kurum'a oy peşine düşeceğine emeklinin sorunlarına çare bulsun, yargıya güven yüzde 30'un altına düşmüşken Adalet Bakanı oy peşine düşmüş. İktidarın bakanları güya tarafsız olacaklardı, güya bürokrat, teknokrat olacaklardı, işlerine bakacaklardı, siyaseti siyasiler yapacaktı.

İçişleri Bakanı, seçim güvenliğinden sorumlu olan sensin, jandarma ve polis sana bağlı, sen gelmişsin İstanbul'da taraf tutuyorsun, Murat Kurum için oy istiyorsun. Yazıklar olsun böyle adalete, böyle devlet yönetimine.

Biz Esenyurt'ta sosyal demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, Kürt demokratlardan, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Esenyurt'taki herkesten, Selaniklilerden, Bulgaristan Türklerinden, hepsinden oy istiyoruz, hepsinden oy alıyoruz. Biz hep birlikte Esenyurt'uz, hep birlikte İstanbul'uz, hep birlikte Türkiye'yiz.

Geçen seçimi kumpas videolar ile kazananlar, vatanı böldürecekler yalanıyla insanları korkutanlara cevabımızı tekrar vereceğiz. Esenyurt İttifakı hepinizi mahcup edecektir."

Özel ayrıca, 3 Kasım 2002'de en düşük emekli maaşının 1500 olduğunu hatırlatarak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert tepki gösterdi:

"Yani hiç ellemese, size hiç dokunmasa bugün 26 bin lira maaş alacaktınız. Ama dedi ki, ben emekli maaşını TÜİK'e göre yapacağım, enflasyona onları ezdirmeyeceğim. TÜİK ne demek? Tayyip'i üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Erdoğan'ı üzmedi ama sizi üzdü. Emeklileri perişan etti. Ve o gün 1 buçuk asgari ücret olan bir emekli maaşı, bugün 0,59. Yani asgari ücretin yüzde 60'ının da altında."

Kaynak: BirGün