CHP Kıbrıs Temsilciliği’nin açılışında konuşan Mehmet Tüm, partililerle görüştü ve ardından Cumhuriyet Meclisi’ne hareket etti. Tüm, beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüştü. Bu görüşmede CHP'nin Kıbrıs’ta başlattığı çalışmaların önemi vurgulandı.

Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz

Mehmet Tüm, Kıbrıs’ta yaşayan ve Türkiye’deki genel seçimlerde oy kullanan 150 bin seçmenin önemine dikkat çekti. Tüm, şöyle konuştu:

"Biz sadece seçmenin oy kullanmasını değil, dünyanın dört bir yanında örgütlenmesini ve Türkiye’nin özgür, demokratik, aydınlık bir seçeneği olduğunu yanlarındaki dostlarına da göstermesini istiyoruz. Bu yüzden elimizden gelenin fazlasını yaparak örgütleniyoruz. Durmadan, yılmadan çalışıyoruz. Dün İsviçre, Fransa, Almanya, bugün Kıbrıs. Bu ülkelerde yaşayan yüz binlerce seçmen için Cumhuriyet Halk Partisi artık el uzattığında değecek mesafededir. Burada açtığımız temsilciliğimiz de Türkiye’deki demokrasi mücadelemize hayırlı olsun. Emeği geçen sizleri kutluyorum yoldaşlar."

Kaynak: Karar