İzmir'de gerçekleştirilen CHP İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi, Grup Başkanı Özgür Özel, Örsan Kunter Öymen ve diğer milletvekillerinin katılımıyla başladı.

Açılış konuşmasında İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, parti içindekilerin birbirine rakip olarak değil "çıtayı daha yukarıya koyma yarışındaki yoldaşlar olarak" bir arada bulunduklarını söyledi.

Aslanoğlu, "Bu kongrede sadece il örgütünü, yönetimi seçmeyecek İzmir duruşuyla tüm Türkiye'ye mesaj vereceğiz. Yaklaşan yerel seçimler öncesi gücümüze güç katacağız" diye konuşmasına devam etti.

Kavga Çıktı, Masalar Devrildi

Konuşmaların ardından seçimin blok liste ile yapılması için önerge verildi. Bu sırada partililer içinden bir grup slogan atarak kürsüye yürüdü. Zeynel Emre grubu sakinleştirmeye çalışırken, "CHP'ye bu yakışmaz, yerinize oturun, sakin olun. Tüm kameralar sizi çekiyor" dedi.

Seçime çarşaf liste ile gidilmesini talep eden partililerle blok liste taraftarları arasında çıkan anlaşmazlık arbedeye dönüştü. Çıkan arbedede masaların ve sandalyelerin devrildiği görüldü.

İstiklal Caddesi'nin tüm yetki ve sorumluluğu artık İBB'ye ait! İstiklal Caddesi'nin tüm yetki ve sorumluluğu artık İBB'ye ait!

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle gerginlik son buldu. Toplantıya ara verildi. (haber sol)

Editör: Haber Merkezi