Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, 5 yıl içinde hayata geçirmeyi taahhüt ettiği 147 projeyi bir tanıtım toplantısında kamuoyuna duyurdu.

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Parti Meclisi Üyeleri Bedirhan Berk Doğru ve Ozan Işık, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ayça Akpek Şenay, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci, CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı, CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Beşiktaş Belediye Başkanı ve Adayı Rıza Akpolat, CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mesut Kösedağ, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, sanatçı Haldun Dormen, CHP Şişli Meclis Üyesi adayları ve birçok davetli katıldı.

Şahan, konuşmasında Ekrem İmamoğlu liderliğinde İstanbul için gerçekleştirdikleri çalışmaları en büyük gurur kaynaklarından biri olarak gördüğünü ifade etti. Özellikle 2050 İstanbul Vizyon Planı'nın oluşturulması ve hayata geçirilmesindeki öncü rolünden bahsederek, bu planın Şişli için de büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Şişli için hayal ettiği geleceğin rezerv alan yasasıyla daha fazla betona hapsedilmeyeceği, vatan toprağı olarak korunacağı bir gelecek olduğunu belirten Şahan, projelerini 6 ana tema altında topladıklarını açıkladı.

İlçenin depreme dayanıklı hale getirilmesi, kentsel dönüşümün insan odaklı ve yaşamı esas alan bir şekilde gerçekleştirilmesi, yeşil alanların artırılması, atık yönetimi ve temizlik gibi temel konuları ele aldıklarını dile getiren Şahan, 5 yıllık dönemde 147 projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor

Projeler arasında afet yönetim planı, deprem duyarlı parklar, çocuk oyun merkezleri, yeşil alanların artırılması, yeni otoparkların inşası, atık yönetimi planı gibi konuların yer aldığını ifade etti. Ayrıca, gençlik merkezleri, kariyer ve yetkinlik yönetim merkezi gibi gençlere yönelik projelerin yanı sıra yaşlı ve engelli bireyler için de bakım evleri ve sosyal hizmetlerin planlandığını belirtti.

Şahan, Şişli'yi kültür sanatın merkezi haline getirme hedefiyle Haldun Dormen Kültür Merkezi projesini de duyurdu. Ayrıca, ilçeye bir Cemevi inşa edeceklerini de ifade etti.

Toplantı sonunda CHP Şişli Meclis Üyesi adayları sahneye çağrılarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: BirGün