Suruç Zincirin Bir Halkası

Heyet adına konuşan İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, adaletin sağlanması için firari sanıkların yakalanması gerektiğini vurguladı. Erdan Kılıç, "20 Temmuz 2015 tarihinde Kobane’deki çocuklara yardım eşyası götürmek üzere Suruç'ta toplanan gençler, Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaparken IŞİD’li bir teröristin bombalı saldırısıyla 33 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazla vatandaşımız yaralanmıştı" dedi.

CHP heyeti, yarınki duruşmayı takip etmek ve adalet arayışındaki ailelerle dayanışma göstermek için Şanlıurfa’da olacak. Erdan Kılıç, Suruç katliamının IŞİD’in düzenlediği saldırıların ilk halkası olduğunu belirterek, "3 ay sonra Ankara Gar Katliamı yaşandı. Bu saldırıyı yapan kişi de Suruç katliamcısının kardeşiydi" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz

Sanıklar Ellerini Kollarını Sallayarak Geziyor

Suruç katliamının firari sanıklarından İlhami Balı’nın hala yakalanmadığını belirten Erdan Kılıç, "Bu ülkenin evlatları özgürlük, barış, kardeşlik isteyip bir bir öldürülürken, Suruç katliamının firari sanıklarından olan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan İlhami Balı’nın elini kolunu sallayarak ülkemizde gezdiği ve hastanelerimizde tedavi olduğu dava dosyasına girdi. Bu da soruşturmadaki ihmaller zincirini gözler önüne seriyor" dedi.

Sanık Sandalyesi 9 Yıldır Boş

Erdan Kılıç, 9 yıldır süren davalarda bir kişinin bile sanık sandalyesine oturmadığını vurgulayarak, "Kaçak faillerin Suriye’de olduğu tespit edilmiş ancak kılını kıpırdatan yok. 33 evladımızın aileleri ise 9 yıldır gözyaşı döküyor. Her duruşma bir hançer gibi yüreklerine saplanıyor. Reddedilen her talepleri canlarından can alıyor ancak mücadele etmeye devam ediyorlar. Biz de bu karanlıklar aydınlanana kadar Suruç için adalet talebimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet