CHP Hatay için YSK'ye tam kanunsuzluk başvurusu yaptı. Özgür Özel konuşma yapıyor: 

"Vicdan sahibi kişiler seçimin yenilenmesini isteyecektir. 2019 İstanbul seçimleri iptal edildiyse bu başvuruyla 8 kez iptal edilmelidir. Bu 8 maddeyi sıralıyorum.

Kanuna aykırı olarak emniyet mensubu ve zabıtalar sandıkta memur olarak görevlidir.

Hakkında kısıtlılık kararı olan 108 seçmen var.

3389 ölü seçmen seçimde oy kullanmıştır. 

Aradaki farkın 15 kat fala geçersiz oy çıkmıştır.

Reyhanlı ve Kumlu'da belediye meclis üyesi adayı olan ve ilçe seçim kurulu üyesi olanlar seçimlerde aday olmuşlar, oy kullanmış, kendi mazbatalarını kendileri imzalamışlar.

Yurtdışında olduğunu ispatladığımız 3000'e yakın kişi oy kullanmıştır.

Kırıkhan'daki bir arbedede oy pusulası dağılmış, ara verilmiş, sıfırdan başlayan seçimde oy kullananlar oylarını sandıkta sanmışlardır. 

Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

Hatay'da hiçbir oy yeniden sayılmadı. İş YSK önündedir.  Ölü seçmen ve yurtdışındakilerin listesini verdik. Artık bu saatten sonra tam kanunsuzluk yok diyemez kimse. Artık bu karar siyasi bir karar olacaktır.  Bir seçilmiş kurula siyasi bir baskı yapmak suçtur. Ama ona boyun eğmek hakimlerin tutumu olamaz. Beklemiyoruz. Vicdanınızla karar verin. 

Ayrıca Özel ,Antalya Kepez için açıklama yaptı. "Bakım ve denetim olduysa ve 3 kez denetim olduysa onun tutuklanması siyasidir. Tamamen haksızlıktır. Hiçbir suçu olduğuna inanmıyorum. soma ve İliç'te kimse yargılanmadı. Tren kazasında kimse yargılanmadı. Şimdi bize soruyorsunuz. Belediye başkanımın suçu yok. Yargılayacaksan tutuksuz yargıla. Bir ihmal varsa hep birlikte hesabını soralım. İtirazın kabul edileceğini başkanımızın döneceğini bekliyorum."  

Bir gazetecinin YSK'nın kararlarının siyasi olduğunu kurul başkanının yüzüne söylediniz mi sorusuna " Biz dilekçemizle başvuru yaptık. Bir kurul başkanıyla böyle bir polemiğe girmem. Ben yüzüne söyleyemeceğim şeyi arkasından söylemem.Onun dışında bizim sizinle kuracağımız ilişkinin seviyesi böyle olmasın." 

Editör: Ds Haber