CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında "dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Akpolat liderliğindeki Beşiktaş belediyesinin 2021 yılında şirketle adil bir anlaşmaya vardığı ancak söz verilen tutarı ödemediği iddia ediliyor.



AKPOLAT VE FIRAT'A İNCELEME

Ulusal Kanal’'ın haberine göre Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın suçlamayı kabul etmeme kararını bozarak ön soruşturma açılmasına karar verdi. Cumhuriyet Halk Partili Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve dönemin CHP Parti Meclisi üyesi ve belediye başkanı danışmanı Ali Haydar Fırat hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

1,7 MİLYONLUK OLAY

Beşiktaş Belediyesi, 5-18 Temmuz 2021 tarihleri ​​arasında "Edebiyat ve Kitap Günleri" etkinliği düzenleyecek. Etkinlik için belediye, A.A.'ya ait bir şirket olan FuaRoN ile anlaşmaya vardı. Etkinliğin toplam gideri ise 1 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.



Etkinlikler Levent ve Beşiktaş sahillerinde gerçekleşti ancak üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen belediye etkinlik bedelinin 1 milyon 400 bin TL'sini ödemedi. Belediye ödeme yapmayınca A.A. konuyu mahkemeye taşıdı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve dönemin danışmanı Ali Haydar Fırat hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, belediyenin ödeme yapmaması nedeniyle şirketin maddi ve manevi zarara uğradığı ve şirketin iflasın eşiğinde olduğu belirtildi. A., belediye başkanı ve danışmanı hakkında "görevi kötüye kullanmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti seçiminde başkanlık 3.tura kaldı İYİ Parti seçiminde başkanlık 3.tura kaldı



DANIŞTAY'DAN YENİ KARAR

Ancak İçişleri Bakanlığı konunun ele alınmasına izin vermedi. Bakanlığın kararına Danıştay Birinci Dairesi'nde itiraz edildi. Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın kararını bozdu ve eylemin ön soruşturma gerektirdiğini söyledi. Kararda, “yetkili merci tarafından ön inceleme verilmesi, bu emre dayalı olarak ön inceleme raporu düzenlenmesine” belirtildi.



A. ayrıca, tasarruflara ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi nedeniyle belediyenin fatura düzenlemek istemediğini, kendilerine daha sonra bağlı şirketlerle fatura kesmeleri teklif edildiğini belirtti.

Kaynak: HABER7