Yerel yönetimlerin 5 yıllık kaderini belirleyecek olan 31 Mart seçimleri yaklaşıyor. Araştırma şirketlerinin peş peşe açıkladığı anket sonuçları, gündemi ve vatandaşların nabzını yokluyor.

En çok merak edilen iller arasında yer alan İstanbul'da ise kıran kırana bir yarış yaşanıyor. CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sürece ilişkin önemli bir değerlendirme yaptı.

Zeybek, "Murat Kurum, aday olarak açıklandığı günden bu yana Ekrem Bey'e yaklaşamadı. Son 15-20 gündür de farkın açıldığını görüyoruz" dedi. İstanbul'da 500 bin oy üzerinde ve minimum yüzde 5'lik bir farkla kazanacaklarını öngören Zeybek, kazanma ihtimali olmayan siyasi partilerin adaylarının oylarında İmamoğlu'na kayış gözlemlediklerini ifade etti.

Zeybek ayrıca Kırıkkale, Uşak, Kilis ve Bursa'da kazanmaya çok yakın olduklarını, Balıkesir ve Denizli'de de kıyasıya bir yarış olduğunu belirtti.

Ayrıca, Hatay'a ve Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) adayını geri çekmesi sonrasındaki duruma dair bilgi veren Zeybek, “Hatay'da Türkiye İşçi Partisi, Şubat ayındaki oy oranlarına baktığımızda seçimin sonucunu doğrudan etkileyecek bir potansiyeldeydi.

Erdoğan" aynı gemi"den patronlara seslendi Erdoğan" aynı gemi"den patronlara seslendi

Ancak Gökhan Zan'ın adaylığıyla birlikte Türkiye İşçi Partisi'nin oylarında çok hızlı bir düşme yaşandı. Yani medyada ya da kamuoyundaki algıyla Hatay seçmeninin algısı arasında bir farklılık var” şeklinde konuştu.

Kaynak: Karar