CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ta Taksim'den vazgeçmediklerini açıkladı. Yücel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Erdoğan'ın 23 Nisan'da Yaptığı Tarikat Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Nisan'da Meclis'teki Anıtkabir törenine gitmek yerine bir tarikat mensubunun cenaze törenine katılmasını eleştirdiklerini belirtti. Bu durumun ulusal egemenliğin simgesi olan Meclis'e verilen önemi yansıtmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanına Müfredat Tepkisi Milli Eğitim Bakanı'nın yeni müfredat taslağını açıklamasını eleştirdi ve taslağın içeriğinin evrensel değerlere uygun olmadığını savundu. Eğitim politikasının ideolojilere göre değil, akıl, bilim ve fen gibi evrensel değerlere göre belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Balıkesir'de Ata Emre Akman için bir araya gelindi Balıkesir'de Ata Emre Akman için bir araya gelindi

"Taksim'den Neden Bu Kadar Korkuyorsunuz" 1 Mayıs için Taksim Meydanı'nın kapatılmasını eleştirdi ve hükümete Taksim Meydanı'nı 1 Mayıs'a açma çağrısı yaptı. Taksim'in hak arayan herkesin hakkını aradığı bir yer olduğunu ve hükümetin korkularına yenik düşmemesi gerektiğini ifade etti.

"Taksim Meydanı'nı 1 Mayıs'a Açmaktan Korkmayın" Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'a açılmasını ve toplantı ve gösteri hakkını kullananlara kuvvet kullanılmadan elverişli hale getirilmesini talep etti. Ayrıca, 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olarak açık çağrıda bulunarak, emekçilerin elini havada bırakılmamasını istedi.

Kaynak: Cumhuriyet