CHP İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Wall Street Journal'a verdiği röportaja dair açıklamalarda bulundu.  

Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü

Kılıçdaroğlu Wall Street Journal'a konuştu: NATO ve AB ile yakınlaşacağız

Kılıçdaroğlu Wall Street Journal'a konuştu: NATO ve AB ile yakınlaşacağız

ABD merkezli gazetede haberinde, "Kılıçdaroğlu, Rusya'daki Türk yatırımlarını sürdüreceğini ancak Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına uyacağını ve Moskova'yı eskisinden daha yalnız bırakacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Batı ittifakının ve NATO'nun bir üyesidir ve Putin de bunu çok iyi bilmektedir. Türkiye NATO tarafından alınan kararlara uymak zorundadır" dedi" ifadelerine yer aldı. Bunun üzerinde birçok yayın organında Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya karşı yaptırımları uygulayacağı yer aldı. 

"Editör öyle aktarmış"

Ancak gazeteci Esra KarahindibaTwitter paylaşımında Ünal Çeviköz ile konuştuğunu belirtti. Karahindiba'nın paylaşımında, "Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal’a “Seçilirsem Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağım” demiş. Dün Ankara’da Sn. @UnalCevikoz ile röportaj yaptım. Kendisi Türkiye’nin mevcut Rusya politikasının değişmeyeceğini, Kılıçdaroğlu ile Putin’in iyi dost olacaklarını düşündüğünü söyledi. Sn. Ünal Çeviköz ile görüştüm. Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağıyla ilgili @t24comtr
haberinde de yer alan @WSJ içeriğinin aksine “Genel Başkan öyle dememiş, editör öyle aktarmış” şeklinde bilgi verdi" ifadelerine yer verdi. 

Sn. Ünal Çeviköz ile görüştüm. Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağıyla ilgili @t24comtr haberinde de yer alan @WSJ içeriğinin aksine “Genel Başkan öyle dememiş, editör öyle aktarmış” şeklinde bilgi verdi.

— Esra Karahindiba (@EsraKarahindiba) May 10, 2023

Kaynak: gazeteoksijen.com 

Editör: Haber Merkezi