İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı! İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı!

CHP'li Gürer'in asgari ücret talebi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin 22 bin liraya çıkarılması çağrısında bulundu.

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 4 milyondan fazla ailenin sosyal yardımlarla geçindiğini söyledi.

Gürer, ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşların yaşam standartlarının düştüğünü, yoksulların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığını söyledi.

Gürer, çalışanların enflasyona maruz kaldığını ve asgari ücretin "ortalama ücret" haline geldiğini söyleyerek, vergi ve gelir adaleti ile toplumun her kesimi için geçim ücretinin güvence altına alınması gerektiğini söyledi. Gürer, "Önemli olan asgari ücret değil, satın alma gücüdür. Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır” dedi.

Asgari ücretle ilgili görüşmelerin 11 Aralık'ta başlayacağını ve 4 toplantı sonrasında sonuçlanacağını söyleyen Gürer, "Asıl kararı cumhurbaşkanı verecek." Asgari ücret düzenlenirken asgari ücretin temel ücret haline geldiği unutulmamalıdır. “Asgari ücret korunmazsa yoksulluk artacak” dedi.

CHP'li Gürer, 4 ayda bir asgari ücretin belirlenmesine ilişkin yasa tasarısını TBMM başkanlığına sunduğunu da belirterek, şöyle konuştu: "Yılın ilk 4 ayında asgari ücretin en az 22 bin lira olmasını öneriyorum. 4 ay boyunca enflasyona karşı koruma sağlayacak bir uygulama hayata geçirilirse net 22 bin olacak." Liret önemli bir meblağ olacak. "Bu, kamu emekliliği ve kamu görevlilerinin en düşük maaşına göre belirlediğim bir rakam" dedi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi