Hopa ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan CHP seçim bürosuna gelen bir grup partili, belirlenen il genel meclisi üyeliği listesine itiraz etti. İtiraz sırasında yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü ve daha sonra kavga haline geldi. Kavganın seçim bürosu dışına da taşmasıyla çevrede bulunanlar cep telefonlarıyla olayı kaydetti.

CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Utku Cihan, partisinin ilçe örgütüne, il genel meclisi üyelerine ve adaylarına yönelik sözlü ve fiziki saldırıları kınadı.

Cihan, "Hopa’da birileri gelerek tehditler savurmuş, sonrasında da meclis üyesi adaylarımıza yumruklu saldırıda bulunulmuştur. Biz Hopa’da barış içerisinde kardeşçe bir seçim süreci yürütmeye çalışıyoruz. Kimsenin bizi provoke etmesine izin vermeyeceğiz. Hangi görüşten olursa olsun hep birlikte Hopa için iyi şeyler yapmak için birlikte hareket edeceğiz. Bugün burada olduğu gibi bizi kimsenin provoke etmesine izin vermeyeceğiz. Meclis üyelerine yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Cihan, yaşanan olayın ardından Hopa'da benzer durumların yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

Ayrıca, saldırıya karışan kişilere karşı hukuki süreçleri başlatacaklarını ve görüntü kayıtlarını ellerinde bulundurduklarını belirtti. "Bu işin peşini bırakmayacağız. Önümüzdeki süreci huzurla hep birlikte yürüteceğiz. Bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz" diyen Cihan, olayın organize bir şekilde gerçekleştiğini ve buna karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Kaynak: MEDYARADAR